Люди Яценюка будуть боротися за намети на "вотчині" Ратушняка

П'ятниця, 14 серпня 2009, 19:44

"Фронт змін" оскаржив у суді рішення міськради Ужгорода щодо демонтажу наметів цієї організації.

Про це заявив голова виконкому "Фронту змін" Андрій Іванчук, повідомляє прес-служба організації.

"Всі інформаційні намети громадської організації по всій Україні встановлено у повній відповідності з чинним законодавством України. Їх встановлення не суперечить місцевим нормативним актам міст, в яких ведеться інформаційна кампанія", - наголосив він.

"Насамперед хочу наголосити, що інформаційна кампанія "Фронту змін" не проводиться в рамках президентської кампанії. Про передвиборчу кампанію можна буде говорити тільки тоді, коли вона розпочнеться", - зазначив Іванчук.

"Інформаційні буклети, що поширюються волонтерами через точки розповсюдження інформації "Фронту змін", не є друкованими засобами інформації або агітаційними матеріалами, тому, згідно з законом, вони не мають містити жодних вихідних даних", - заявив він.

"У своєму рішенні ужгородська міськрада називає інформаційні намети малими архітектурними формами. Це не відповідає дійсності. Намети "Фронту змін" не встановлені суб’єктами підприємницької діяльності й не використовуються для отримання прибутку", - наголосили у організації.

Іванчук зазначив, що "побита мером Ужгорода Сергієм Ратушняком дівчина є волонтером "Фронту змін".

"Разом із іншими волонтерами вона розповсюджує інформацію про діяльність організації та погляди її лідера. Це право захищене Конституцією та законом про об’єднання громадян", - сказав він.

"Рішення міської ради Ужгорода свідчить про низький рівень орієнтації в чинному законодавстві й правовий нігілізм представників влади", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування