Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ужгороді кажуть, що на "єврейчика" даремно образилися

П'ятниця, 14 серпня 2009, 20:54

Депутати Ужгородської міськради вважають, що мер Сергій Ратушняк діяв і висловлювався адекватно у конфлікті з "Фронтом змін".

Про це сказано у зверненні міськради до вищих посадових осіб України та керівників правоохоронних структур, прийнятому на засіданні 13 серпня, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За таке звернення проголосували всі 27 присутніх на засіданні депутатів (всього в раді 50 депутатів).

"Днями Ужгород став об'єктом брудної піар-кампанії одного з українських політиків, що призвело до порушення кримінальних справ проти міського голови Ратушняка. Висловлюємо категоричну незгоду з істеричною кампанією, розгорнутою у засобах масової інформації і пропаганди", - сказано у зверненні.

Депутати стверджують, що не бачать нічого поганого у тому, що Ратушняк назвав Яценюка "єврейчиком", оскільки, за їх словами, мер був упевнений в такій національності лідера "Фронту змін".

Також депутати міської ради стверджують, що Ратушняка не можна назвати антисемітом, оскільки він неодноразово виступав ініціатором повернення єврейській громаді Ужгорода будівлі колишньої синагоги, яка у радянські часи стала філармонією.

Депутати звертають увагу на той факт, що рішенням сесії міської ради єврейській релігійній громаді Ужгорода за ініціативою Ратушняка було передано приміщення площею 243 кв. м.

У своєму зверненні ужгородські депутати висловили надію, що правоохоронні органи дадуть належну правову оцінку діям "Фронту змін" щодо встановлення агітаційних наметів в Ужгороді, а також виготовлення і розповсюдження агітаційних матеріалів.

Як відомо, 10 серпня прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу проти Ратушняка за підозрою у нападі на активістку "Фронту змін".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування