Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна зайнялася долею своїх моряків у Греції

П'ятниця, 14 серпня 2009, 21:25

Посольство України у Греції повідомило про арешт у порту Пірей судна "Captain Valentin K." з 18 українцями на борту.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

За даними дипустанови, причиною арешту судна під прапором Панами стали борги по зарплаті екіпажу і матеріально-технічному забезпеченню та позов екіпажу та кредиторів судновласника.

13 серпня відбулася зустріч представників посольства та судновласника з екіпажем на борту судна.

"У ході зустрічі було з’ясовано, що порушення нормального режиму харчування членів екіпажу пов’язане, зокрема, з відмовою, починаючи з першої половини дня 13 серпня, всіх членів екіпажу, у тому числі кока виконувати свої функціональні обов’язки", - повідомляє МЗС.

Посольством з’ясовано, що судно забезпечено продуктами харчування і водою на 1,5 місяці. Найближчим часом, буде вирішене питання поповнення на судні запасів пального та введення до раціону моряків свіжих овочів та фруктів, йдеться у повідомленні.

За повідомленням представників компанії, питання репатріації моряків вирішуватиметься після отримання в кінці серпня – на початку вересня дозволу суду на перебазування судна з торгового рейду до промислової зони порту, що надасть право судновласнику забезпечити повернення всіх членів екіпажу на Батьківщину.

Пояснення представника судновласника і запропонований ним графік вирішення трудового конфлікту членів екіпажу задовольнило. Було досягнуто згоди моряків відновити з 14 серпня виконання ними своїх функціональних обов’язків, зазначає МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...