Литвин розказав, хто виграє від конфлікту з Москвою

Неділя, 16 серпня 2009, 10:47

Від ситуації, яка виникла в україно-російських відносинах виграють президент Віктор Ющенко та лідер регіоналів Віктор Янукович.

Про це заявив спікер парламенту Володимир Литвин, повідомляє УНІАН.

"У даному разі можна сказати, що від того, що відбувається в останні дні, у певній мірі політично виграють президент Ющенко та Віктор Янукович, але програє загалом Україна", - сказав він.

За словами Литвина, ситуація, яка виникла між Україною і Росією, свідчить, що на найвищому рівні відсутній конструктивний діалог, і саме це призводить до виникнення таких недоречностей.

"Якщо це не зупинити, ми можемо констатувати незабаром нову фазу взаємин на рівні ворожнечі, а цього допустити не можна", - додав він.

Крім того, за словами спікера, він не хотів би, щоб ця ситуація призвела до "перешматування країни", що президент буде збирати прихильників, які "насторожено ставляться до Росії", а ті, хто орієнтується на Росію, також будуть оголошувати загальну мобілізацію.

На його переконання, не можна допустити пониження статусу взаємин між країнами, оскільки відсутність послів (зокрема, відкладення приїзду посла Росії в Україну) свідчить про те, що Україна як держава в очах глобальних гравців починає втрачати свій статус.

Крім того, Литвин зазначив, що на початку вересня планується провести спільне засідання українсько-російської міжпарламентської комісії для аналізу ситуації, що склалася у відносинах двох країн.

Спікер повідомив, що у нього відбулася телефонна розмова з головою Ради федерації Федеральних зборів РФ Сергієм Мироновим, який також підтримує цю ініціативу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування