Під Донецьком вибухнули склади піротехніки

Неділя, 16 серпня 2009, 17:03

У Донецькій області на Окружній дорозі між Ясинуватим і Донецьком пролунали вибухи на складах піротехніки.

Як повідомили у прес-службі МНС, інформації про те, що вибухи припинилися, поки немає, передає Інтерфакс.

У той же час, у прес-службі зазначили, що найближчі житлові будинки знаходяться на відстані 1,5-2 км від місця вибуху, загрози життю населення немає.

"Жертв у результаті події немає", - проінформували у прес-службі обласного управління Держкомітету з нагляду за охороною праці. Серед потерпілих - охоронець складу, який перебував у сторожці неподалік. Він отримав кілька подряпин, повідомляє 5 канал.

На місце оперативно прибули вісім підрозділів рятувальників і пожежників МНС.

Як повідомив начальник ГУ МВС у Донецькій області Микола Купянський, станом на 16:10 співробітники МНС не можуть приступити до ліквідації пожежі.

"Це горять піротехнічні склади. МНС не може приступити до ліквідації пожежі, так як вибухи все ще тривають. Треба переконатися, що горить, як довго воно буде горіти", - сказав він, передає Остров.

Начальник міліції повідомив, що за попередніми даними, на складах зберігається близько 100 тонн піротехніки.

За словами в.о. начальника з пожежного нагляду ГУ МНС у Донецькій області Дмитра Костяміна, на місці пригоди "знаходяться два комерційні піротехнічні склади, площею 30 на 70 (метрів)".

Він додав, що поруч зі складами знаходиться невелика нафтобаза, невелике дачне селище Яковлівка і цех. Всі об'єкти локалізовані і пожежа у їх бік не поширюється.

Також у результаті вибуху постраждала вежа ретрансляції мобільного зв`язку, повідомляє УНІАН.

Як повідомила керівник прес-служби МНС на Донеччині Інна Сєдова, "поки важко назвати навіть попередню причину (вибуху). Тут розглядаються абсолютно всі версії".

Перший потужний вибух стався близько 14:50 у полі біля окружної дороги на кордоні з Ясинуватським районом.

За словами очевидців, вибух був настільки потужним, що в довколишніх будинках вилетіло скло. В небо піднялася величезна біло-чорна хмара, яку вітром зносило у бік центру Донецька.

Хмара засипала попелом центральні вулиці обласного центру.

Фото з сайту Остров

Фото сайту Остров

Усі фото сайту Остров

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування