Тимошенко згадала, як її дівчинкою водили на Верді

Неділя, 16 серпня 2009, 21:13

Прем’єр Юлія Тимошенко привітала Одеську оперу з відкриттям 200-го театрального сезону.

Вітаючи працівників театру та глядачів зі сцени Одеської опери, Тимошенко зазначила, що ця подія є знаковою не лише для України, але й для всієї культурної Європи і пообіцяла театру всебічну підтримку уряду.

"Коли заходиш сюди мимоволі чуєш голоси, які лунали на цій сцені: і Федора Шаляпіна, і Соломії Крушельницької, і Енріко Карузо...Саме тут демонстрували своє мистецтво найкращі балерини світу: Айседора Дункан, Анна Павлова", - підкреслила прем’єр.

"Коли знаходишся тут, то відчуваєш, що усе буденне, уся суєта-суєт пройде, але душа музики, душа танцю завжди будуть жити. Політичні події минуть, і я переконана, що в Україні все буде надійно, спокійно і впевнено", - наголосила Тимошенко.

Вона також запевнила, що докладе максимум зусиль для того, щоб Одеський оперний театр жив спокійним життям, повідомляє прес-служба уряду.

За словами Тимошенко, історія театру свідчить про те, що він не горить у вогні та не був зруйнований під час фашистської окупації, "але сучасні політики мають більш потужну руйнівну силу, тому нещодавно нам довелося захищати театр від нових "креативних" технологій".

Прем’єр зазначила, що завдяки спільним зусиллям уряду та працівників Одеської опери театр було врятовано і він набув нового керівника – Анатолія Дуду: "я переконана, що під його керівництвом театр й надалі творитиме свою славну історію".

Крім того, Тимошенко зазначила, що для неї ця подія є надзвичайно знаковою: "Коли я була маленькою дівчинкою, то першою оперою, яку я подивилася у Дніпропетровському оперному театрі, була саме "Ріголетто" Верді".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування