Черновецький вважає, що Україні допоможе рецепт Піночета

Неділя, 16 серпня 2009, 22:04

Україні необхідно "одноосібне управління та зосередження влади в одних руках".

Про це заявив мер Києва Леонід Черновецький в ефірі 5 каналу.

"В умовах тотального кризи хтось один має керувати країною. Її колективно вивести з політичної і економічної кризи неможливо", - сказав він.

"Потрібні зміни до Конституції, коли країна перетвориться на загальноприйняту європейську або американську модель, де одна людина буде відповідати за ситуацію в країні", - вважає мер.

"Новий президент повинен буде ініціювати дуже важливі закони, які нинішній склад парламенту не в змозі прийняти. Він повинен буде через референдум провести ці конституційні зміни, буквально з використанням сили", - заявив Черновецький.

"Не якоїсь тоталітарної, а ближче до революційної. Змусити парламент через думку людей прийняти ці зміни і зосередити владу в руках", - зазначив він.

Мер Києва вважає за необхідне "проведення соціальних реформ, які мають бути засновані на виконанні бюджету та на важливих економічних новелах".

"Потрібні нові люди у команді нового президента, які будуть ці новели продукувати на рівні ідей і втілення у життя. Не дуже популярний приклад, але він привів до великих позитивних результатів - це приклад Піночета", - заявив Черновецький.

"Проблема в тому, що Піночет розстрілював людей - це погано, і за це його покарали. Але він взяв за основу модель процвітаючої країни США. Він запросив команду молодих менеджерів з однієї з бірж, і вони фактично стали керувати країною", - сказав він .

Мер Києва, підкреслив, що "в результаті Чилі серед латиноамериканських країн вийшло на одне з перших місць".

"До речі, він рішуче боровся і з корупцією. Але це трошки тема тоталітарного правління країною, а я прихильник демократії", - заявив Черновецький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування