Меркель не ставала на бік Медведєва, вважають експерти

Понеділок, 17 серпня 2009, 09:13

Німеччина засуджує героїзацію нацизму в Україні, заявила канцлер ФРН Ангела Меркель.

Таким чином, пише газета "Сегодня", вона підтримала звинувачення президента Росії Дмитра Медведєва на адресу президента України Віктора Ющенка в "переписуванні" історії, зокрема, реабілітації дивізії СС "Галичина".

"Що стосується героїзації нацизму в Україні, то Німеччина засуджує це", - заявила канцлер ФРН.

Однак політолог Вадим Карасьов не вважає, що це – знак того, що Меркель не збирається заступатися за Ющенка в конфлікті з Медведєвим.

"Це питання, організоване російськими журналістами, щоб упіймати Меркель на слові. Але ж і українське керівництво засуджує героїзацію нацизму! І Меркель же не сказала, що вона засуджує присвоєння Шухевичу звання Героя України", - сказав він.

Політолог Михайло Погребінський також вважає, що Меркель навряд чи прийняла в конфлікті сторону президента РФ, – хоча й Шухевич у неї захвату не викликає.

"Керівництво Німеччини завжди виступає проти будь-яких позитивних заяв про Третій Рейх і завжди засуджує будь-яких колабораціоністів", - зазначив він.

Єдиним із українських політиків, хто прокоментував заяву Меркель про "Галичину", був лідер "Свободи" Олег Тягнибок. У своєму блозі він заявив, що Меркель і Медведєв готують новий пакт "Молотова – Ріббентропа" про розділ сфер впливу в Східній Європі, жертвою якого стане Україна.

Як відомо, раніше президент РФ звинуватив адміністрацію Ющенка і керівництво України в проведенні "антиросійської" політики – як аргумент, серед іншого, називалося "перекручування" спільної історії.

Ющенко відкинув звинувачення і вказав на обопільну відповідальність Росії й України за погіршення двосторонніх відносин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування