Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія ігнорує ноту України

Понеділок, 17 серпня 2009, 13:14

МЗС України не отримав відповідь російської сторони на свою ноту з приводу поранення українки на полігоні ЧФ РФ.

Про це заявив на прес-конференції в.о. першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко, повідомляє УНІАН.

"Реакції нуль, пройшов майже місяць", - сказав він.

"Нам кажуть, що вона не звернула увагу на табличку, яка була прибита на якомусь заборі. Ну, знаєте, сам полігон знаходиться на відстані 500 метрів від приміщень громадян України", - зауважив Костенко.

"І справа не в тому, що постраждала громадянка України, а якби постраждала громадянка Казахстану, чи РФ, ми б у такій же мірі реагували, тому що порушуються правила для проведення військових стрільб", - додав він.

Як відомо, 31 липня 2009 року під час проведення бойових стрільб підрозділами ЧФ вогнепальне поранення дістала громадянка України Ольга Литвиненко.

6 серпня у зв`язку з цим МЗС України вручило вербальну ноту тимчасовому повіреному у справах РФ в Україні Всеволоду Лоскутову.

На думку МЗС України, інцидент стався через ігнорування російською стороною положень угоди й правил проведення навчань з використанням стрілецької зброї.

Міністерство розраховує, що російська сторона притягне до відповідальності винних, компенсує заподіяну шкоду здоров`ю постраждалої, а також надасть відповідну офіційну інформацію українській стороні.

Водночас прес-служба ЧФ РФ заявила, що українка дістала кульове поранення на полігоні морської піхоти ЧФ РФ через необережність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування