Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: ми не маємо пояснювати Росії висилку дипломатів

Понеділок, 17 серпня 2009, 16:12

СБУ має достатньо доказів незаконної діяльності висланого з України російського дипломата Володимира Лисенка.

Про це заявив на прес-конференції в.о. першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко, повідомляє УНІАН.

"Українські відповідні інституції прекрасно знали, чим займається радник російського посольства Лисенко, перебуваючи ще тут, в Києві і потім поїхавши до Севастополя. Факти має озвучити СБУ, але я вас переконую в тому, що підстави були", - сказав він.

За словами Костенка, всі ці факти задокументовані, вони були неодноразово доведені до відома російської сторони, починаючи з січня цього року, не тільки стосовно діяльності Лисенка, але й багатьох інших людей.

Він підкреслив, що підстав для висилки Лисенка було більше ніж достатньо, і всі вони були доведені до відома російської сторони.

При цьому Костенко зазначив, що, згідно з міжнародною практикою, країна не повинна пояснювати причини висилки дипломатів.

"Це міжнародна практика, ніхто не потребує пояснень, а тут ми повинні все це робити", - сказав він, додавши, що дуже хотів би, аби з якогось приводу СБУ оприлюднила всі матеріали, які стосуються незаконної діяльності російських дипломатів.

Костенко також повідомив, що було прийнято рішення не висилати генконсула РФ в Одесі Олександра Грачова, оскільки було багато відповідних прохань російської сторони.

Разом із тим, за словами Костенка, якщо генконсул продовжить вести діяльність, несумісну зі статусом дипломата, українська сторона повернеться до цього питання.

За інформацією "Дзеркала тижня", українська сторона надала щодо російських дипломатів свідчення агентурної діяльності, розгортання і фінансування антиукраїнських проектів, обговорення їх реалізації з народними депутатами.

Крім того є свідчення трансакцій, які підтверджують переказ коштів антиукраїнські настроєним організаціям, спроб вирішення питань про закриття низки кримінальних справ і тиску на правоохоронні органи України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...