Зварич стверджує, що у його справі зацікавлений Ющенко

Понеділок, 17 серпня 2009, 18:20

Екс-суддя Ігор Зварич вважає порушену проти нього справу політичним замовленням.

Про це він заявив в інтерв'ю Українським Новинам, повідомляє Обком.

"Політика і політики - це єдина причина порушення кримінальної справи проти мене", - зазначив екс-суддя.

"У першу чергу зверну вашу увагу на те, що я очолював Львівський апеляційний адміністративний суд, юрисдикція якого поширюється на 8 областей. А це майже 10 млн. осіб. Суперечки, що стосуються політиків, посадових осіб, в тому числі справи, які стосуються виборів, - всі вони вирішуються в цьому суді", - сказав Зварич.

Він додав, що справу проти нього було порушено за заявою підприємця, який виступав спонсором виборчої кампанії політичного блоку "Наша Україна".

За словами Зварича, коли цей підприємець програв справу про закріплення за підставними особами 350 га землі, він в 2008 році "несподівано згадав", що восени 2007 року в присутності керівника обласного виборчого штабу блоку і голови Львівської облдержадміністрації, у той час Петра Олійника, дав хабар.

"Власне, за цією абсурдною заявою і було порушено кримінальну справу проти мене", - сказав він.

За словами Зварича, також був зацікавлений у справі і президент Віктор Ющенко.

"Очевидним є інтерес в цій справі президента Віктора Ющенка", - сказав екс-суддя.

За його словами, складається враження, що порушена проти нього кримінальна справа - це створення ілюзії боротьби з корупцією напередодні президентських виборів.

"Думаю, що ця тема ще довго буде мусолитися на сторінках преси і коментуватиметься претендентами на найвищі крісла в країні", - сказав він.

Також Зварич заявив, що ні він, ні його дружина не були присутні при обшуку в квартирі, при якому нібито були виявлені великі суми грошей.

"А з приводу грошей, зазначених у протоколі обшуку, то вони не були описані, не були вказані їх індивідуальні ознаки, номери, серії. Могли помилитися співробітники Генпрокуратури? Тому підстав стверджувати, що у мене знайдені гроші, або інші речі немає", - сказав він.

Також Зварич звинуватив Ющенка у тому, що той особисто контролює розслідування порушеної проти нього кримінальної справи і замість прокурора дає вказівки по ньому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування