У Тимошенко вимагають компенсувати заборону грального бізнесу

Понеділок, 17 серпня 2009, 19:24

Чигиринська райрада Черкаської області вимагає у Кабміну компенсувати втрати бюджету від заборони грального бізнесу.

22 липня на сесії депутати райради висловили стурбованість наповненням бюджету району та райцентру, яке значно ускладнилося після заборони Верховною Радою грального бізнесу, повідомили у прес-службі Черкаської облради.

Як розповів голова комісії з питань планування, бюджету і фінансів Черкаської обласної ради, голова ДПА в Черкаській області Юрій Ткаченко, Чигирин - єдиний випадок на всю Україну, коли наповнення міського бюджету на 80 % залежало з надходжень від доходів грального бізнесу.

За словами Ткаченка, фінансисти раніше звертали увагу голови Чигиринської райдержадміністрації та губернатора Черкащини на те, що колись в Чигиринському районі може статися катастрофа, якщо ці прибутки зникнуть.

І ось ці зміни у законодавстві відбулися. І досі невідомо, яким чином дотувати ці бюджети, адже мова йде про досить значні суми. Головний податківець Черкащини зауважив, що втрати бюджету суттєві, проте це є стимулом для органів місцевого самоврядування – шукати і знаходити інші джерела для наповнення бюджетів міста та району.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування