У БЮТ махнули на усе: "Ця коаліція вже мало кому потрібна"

Вівторок, 18 серпня 2009, 09:38

БЮТ збирається долати два вето президента разом із Партією регіонів і без нещодавніх союзників.

Про це пише газета "Сегодня".

У вівторок закон про вибори разом із вето президента Віктора Ющенка секретаріат глави держави має відправити у Верховну Раду.

Але головні лобісти закону – БЮТ і Партія Регіонів – не очікують якихсь проблем із подоланням президентського табу.

Складність може бути суто технічною – зібрати на позачергову сесію 21 серпня максимальну кількість депутатів, щоб мати 300 голосів, необхідних для такого голосування, адже депутати зараз у відпустках, пише газета.

У Партії регіонів уже готові дати голоси за подолання вето.

"Дата сесії 21 серпня не була узгоджена з нами. Цілком можна було б проголосувати і 1 вересня, але, очевидно, БЮТ вирішив перестрахуватися. Проте, наша фракція дасть потрібну кількість голосів", - сказав "регіонал" Михайло Чечетов.

Він спростував інформацію, що серед регіоналів є різні точки зору на необхідність подолання вето щодо закону про вибори: "Усі наші юристи переконані, що нові положення цього закону потрібні країні".

У той же час, за подолання двох вето, швидше за все, не голосуватимуть союзники БЮТ по коаліції з "НУ-НС" і Блоку Литвина – там вважають, що це один із етапів змови Партії регіонів і БЮТ.

Утім, джерело в БЮТ каже, що це не надто їх турбує:

"Ця коаліція вже мало кому потрібна: Раду ніхто не розпустить, а після виборів президента буде інша конфігурація влади".

Раніше депутат від "Нашої України" Андрій Парубій заявляв: "Ні для кого вже не секрет, що Янукович і Тимошенко йдуть на вибори одною командою".

Як відомо, закон про зміни до закону про вибори президента фактично позбавляє кандидатів, які програли, можливості оскаржити результати виборів у суді, скорочує передвиборну кампанію зі 120 до 90 днів і збільшує "кандидатську" заставу з 500 тисяч до 2,5 млн. гривень (її повертають лише кандидатам, які вийшли в другий тур).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування