Соцпартія внесла корективи в ідею лівого блоку

Вівторок, 18 серпня 2009, 09:58

Соцпартія внесла свої зміни до тексту Декларації про єдність дій лівих сил, запропонованої Компартією.

Як повідомляє прес-служба СПУ, основні правки стосуються завершення політичної реформи, введення погодинної оплати праці, відновлення права народу на володіння українською землею.

Соціалісти доповнили ключові положення Декларації. Ініціативи СПУ, згідно з повідомленням, зводяться до наступних позицій:

- Розділити бізнес і владу.

- Посилити роль держави в проведенні економічної та соціальної політики, припинити продовження грабіжницької приватизації, повернути у власність держави стратегічної галузі економіки.

- Законодавчо встановити співвідношення вартості праці до собівартості продукції. Поступово ввести погодинну оплату праці і прогресивне оподатковування надприбутків.

- Відновити конституційне право народу України на володіння землею, не допустити її розбазарювання. Земельна рента і рента на природні ресурси має належати винятково українському народу.

- Завершити реформу системи влади за європейським зразком. Посилити функції та роль органів місцевого самоврядування. Провести судову реформу.

- Покінчити з корупцією в усіх її видах.

- Першим кроком до створення Лівого блоку стане затвердження цієї Декларації, підписання спільної угоди про висування на президентських виборах 2010 року єдиного кандидата від лівих партій "і забезпечення його успіху спільними зусиллями", а також про висування спільних кандидатів на виборах органів місцевого самоврядування й парламентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування