Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин частково згодний з Медведєвим: Ющенко повинен аплодувати

Вівторок, 18 серпня 2009, 16:57

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає справедливими окремі докори президента РФ.

Це випливає з його відповіді на питання, чи вважає він окремі докори Дмитра Медведєва справедливими, в ефірі радіо "Эхо Москвы".

"Вони мають місце бути", - сказав Литвин. "Тому що замість обговорення дискусійних моментів, українська сторона намагається іноді... докоряти старими бідами Росії не варто", - додав він.

Також Литвин погодився з заявою Медведєва про те, що до зміни українського керівництва нормальних відносин між Росією та Україною не буде.

"Якщо виходити з того, що в Україні зовнішню політику визначає президент, то звичайно, очікувати поліпшень не доводиться. Тому що тут у нас тримається курс на формалізацію відносин з Росією", - пояснив спікер.

"Тема оцінки минулого, релігії, мови – це ті сердечні струни, на яких потрібно грати акуратно і професійно", - зазначив Литвин.

"А спроба виступати в ролі подразника Росії з боку українського керівництва або фактора її стримування – це не те, чим повинна займатися Україна", - додав він.

За словами Литвина, "Україна сьогодні ослаблена – економічно, політично через внутрішні розборки".

"Сьогодні ми спостерігаємо те, що можна назвати політичною ізоляцією України... Ми не повинні йти цим курсом", - додав спікер.

Коментуючи звернення Медведєва, Литвин висловив думку, що Віктор Ющенко "повинен аплодувати" такій заяві.

"Це дозволить йому (Ющенку) консолідувати під своїми прапорами тих людей, що розглядають Росію, м'яко кажучи, прохолодно і бачать у ній джерело всіх наших лих", - пояснив спікер.

Таким чином, на думку Литвина, відбудеться перехоплення електорату в Юлії Тимошенко та Арсенія Яценюка. "Є підстави і для позитивних емоцій у Віктора Януковича", - додав спікер.

На думку Литвина, "вплив Росії на вибори в Україні буде опосередкованим". Коментуючи вето на закон про вибори президента, спікер не виключив, що підписувати закон доведеться йому.

При цьому він підкреслив, що ставиться до закону "дуже критично": "Це може призвести до дезорганізації виборів узагалі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування