Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин вважає, що Україна не піде слідом за Грузією

Вівторок, 18 серпня 2009, 19:41

Верховна Рада не прийме рішення про вихід України з СНД.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в інтерв'ю Эхо Москвы.

"Я далекий від думки, що Україна вийде з СНД. Бо тоді виникає питання, а що ж відбулося у Біловезькій пущі. І які наслідки може мати відмова України від своєї ролі як засновника СНД", - сказав він.

"Це призведе до великої, м'яко кажучи, у найбільш полегшеному вигляді, до великої політичної плутанини, а потім призведе до великих політичних наслідків у вигляді неприємностей", - вважає Литвин.

"Мені здається, що останні роки Україна добровільно почала обмежувати себе в СНД. Я вважаю це неправильним", - сказав спікер.

У той же час, він зазначив, що "СНД перетворилася у якусь структуру, яка забезпечує поступовий і цивілізований шлюборозлучний процес, що я теж вважаю неправильним".

"Мені здається, що тут відповідальність лежить і на Росії, і на Україні. Україна могла б відігравати вагому роль у СНД. Тим більше, що ринок збуту, це показала криза, для України є найбільш вагомим на території пострадянських республік", - заявив Литвин.

"І ми тут маємо парадоксальну ситуацію. Україна є одним із засновників СНД, і в той же час не формалізувала свою присутність у СНД", - сказав він.

"Мені здається, ця світова фінансова економічна криза це привід для того, щоб критично оцінити СНД і головне - подивитися на його можливості у перспективі. І тут я думаю, велика відповідальність лежить і на Росії", - зазначив спікер.

Як відомо, у вівторок Грузія офіційно вийшла з СНД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування