Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українсько-російський літак відклали у довгий ящик

Вівторок, 18 серпня 2009, 21:04

Початок серійного виробництва літака Ан-70 перенесено на 2011 рік.

Про це повідомили у ВВС Росії, передає "Інтерфакс-Україна".

Росія і Україна домовилися про зміни в міжурядовій угоді про співпрацю по створенню літака Ан-70.

"Міноборони Росії та Міноборони України підписали протокол про внесення змін до чинної угоди про подальше співробітництво в забезпеченні створення спільного серійного виробництва та поставок в експлуатацію літака Ан-70 і транспортного літака Ан-70Т", - повідомила прес-служба Міноборони РФ.

Протокол підписаний міністром оборони РФ Анатолієм Сердюковим і в.о. міністра оборони України Валерієм Іващенком на авіакосмічному салоні МАКС-2009 в ході двосторонньої зустрічі керівників оборонних відомств.

Сторони обговорили також ряд питань російсько-українських відносин у військовій та військово-технічній галузях, йдеться у повідомленні.

Програма створення військово-транспортного літака короткого зльоту та посадки Ан-70 реалізовувалася РФ і Україною на підставі міжурядових угод від 1993 року і 1999 року.

У 2006 році РФ заявила про намір вийти з програми, проте до цього часу вихід російської сторони з проекту офіційно не оформлений.

Згідно з узгодженим сторонами оцінками, обсяг витрат України і РФ на програму Ан-70 становить близько $1,5 млрд.

Об'єм визнаної РФ в 2000 році заборгованості за роботи за програмою перед розробником літака АНТК ім. Антонова оцінюється в $48,2 млн., і борг залишається непогашеним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування