Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин придумав, як Рада може домовитися з Ющенком

Вівторок, 18 серпня 2009, 22:13

Спікер Володимир Литвин вважає, що регіонали не будуть блокувати роботу позачергової сесії парламенту в п’ятницю.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу, коментуючи вимогу Партії регіонів розглядати першим питанням на новій сесії законопроект про підвищення соцстандартів.

"Я не думаю, що у п’ятницю буде блокування, оскільки регіонали будуть вимагати розгляду цього питання на початку наступної сесії, бо на позачерговій розглядають виключно ті питання, які запропонували ініціатори такого заходу", - сказав спікер.

Крім того, коментуючи вето президента на зміни до закону про вибори президента, Литвин заявив, що зауваження Віктора Ющенка "мають право на життя".

"Є два шляхи розв’язання проблеми. Це такий прямий підхід подолання вето, тим паче, що голоси на це є. Другий полягає у тому, що треба було б спільно провести обговорення і погодити, яку частину зауважень враховує Верховна Рада", - зазначив він.

"Після того приймається закон у новій редакції, за умови, що президент його одразу підписує, для того, щоб ЦВК могла спланувати свою роботу і розпочати підготовчі заходи до організації і проведення виборів", - запропонував спікер.

На думку Литвина, у випадку, якщо Ющенко звернеться до Конституційного Суду з приводу конституційності цих змін, КС визнає незаконними тільки ряд положень закону, а не загалом весь документ.

Також він наголосив, що "в залежності від рішення КС, можуть виникнути колізії у багатьох питаннях".

"Проблеми Україну очікують після виборів", - додав спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування