ГПУ забракувала матеріали по справі Єханурова

Середа, 19 серпня 2009, 10:51

Генпрокуратура повернула матеріали ревізії КРУ, на підставі яких було звільнено міністра оборони Юрія Єханурова.

Документи КРУ про зловживання в Міноборони не були оформлені належним чином, пояснив газеті "Дело" перший заступник ГУ військової прокуратури Василь Козачук.

У документах немає деталізації фактів посадових порушень, викладених у матеріалах ревізорів, уточнив він.

У травні керівник ГоловКРУ Микола Сивульський звинуватив Міноборони в протизаконному відчуженні і продажу землі, зловживаннях при забезпеченні харчуванням солдат, а також порушеннях при проведенні тендерних закупівель палива.

Усі ці матеріали були спрямовані ревізорами в Генпрокуратуру.

У КРУ підтверджують, що Генпрокуратура повернула їм результати контрольних заходів у Міноборони.

Однак, як повідомила заступник директора департаменту контролю в сфері органів влади й оборони Тетяна Марчук, у своєму листі слідчі Генпрокуратури не відкидали факт фінансових порушень в оборонному відомстві.

"Вони лише вимагали вказати, які збитки і витрати спричинили порушення в Міністерстві оборони", - пояснює Марчук. За її словами, КРУ розглянуло вимоги і вже повторно направило в Генпрокуратуру деякі матеріали перевірки.

Водночас у департаменті загального нагляду Генпрокуратури уточнили, що поки ГоловКРУ не надасть усі необхідні документи в повному обсязі, з інформацією, які збитки завдали дії чиновників Міноборони, про кримінальну відповідальність і пред'явлення обвинувачень не може бути і мови.

На даний момент, кажуть у прокуратурі, до роботи над документами КРУ залучені податкова служба, МВС, Пенсійний фонд, інші органи і відомства, і говорити про результати рано.

Крім обвинувачень чиновників Міноборони в земельних порушеннях. Як повідомило джерело в Генпрокуратурі, попередньо прокуратура погодилася з позицією Держкомзему про те, що операції з землею Міноборони здійснювалися в рамках законодавства.

Як відомо, КРУ обвинувачувало керівництво оборонного відомства в незаконній передачі армійської землі площею 255 га.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...