Лозінський вимагав $40 тисяч за викрадених мисливців

Середа, 19 серпня 2009, 11:27

Екс-депутат Віктор Лозінський вимагав $40 тисяч за двох мисливців, схоплених у його угіддях минулого року.

Про це повідомив газеті "Сегодня" слідчий Генпрокуратури з особливо важливих справ.

"Йдеться про двох мисливців із Одеської області, які торік були захоплені на приналежних Лозінському угіддях, за їхнє звільнення він вимагав $40 тисяч", - сказав він, коментуючи інформацію про вимагання екс-депутата.

"Ці люди дали свідчення, достатні, щоб висунути Лозінському нові обвинувачення", - додав слідчий.

Щодо співучасників екс-нардепа – колишнього начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського та прокурора району Євгена Горбенка теж є новини.

Слідчі стверджують, що Ковальський сфальсифікував зникнення одного місцевого мешканця, суд визнав того безвісті зниклим, а дружина цієї людини от римувала гроші "з причини втрати годувальника".

"Горбенко й Ковальський, термін утримання під вартою яким продовжено на два місяці, намагаються виторгувати м'якше покарання, але з зізнаннями не квапляться", - сказав слідчий газеті.

Щодо Лозінського, то з Ізраїлю, куди ГПУ направила додаткові матеріали на викриття його провини, відповіді усе ще немає. Даних про те, що він переховується в Європі, теж.

Як відомо, Лозінський, Ковальський та Горбенко обвинувачуються в навмисному убивстві Валерія Олійника в угіддях Кіровоградської області. Лозінський оголошений у міжнародний розшук. За інформацією ЗМІ, він може переховуватися в Ізраїлі.

Генпрокурор Олександр Медведько у вівторок, 18 серпня, доповів президенту Віктору Ющенку про те, що Лозінський відповість за іще двома статтями КК – незаконне позбавлення волі чи викрадення людини та вимагання.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News