Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин чекає сплеску інфляції через гроші на "Євро-2012"

Середа, 19 серпня 2009, 14:33

Голова Верховної Ради Володимир Литвин не виключає, що ухвалення закону про фінансування Євро-2012 у розмірі 9,8 млрд. грн. призведе до сплеску інфляції.

Про це він заявив в інтерв'ю "Ліга.net".

Говорячи про голосування за законопроектом про фінансування Євро-2012, яке має відбутися 21 серпня, Литвин зазначив:

"Я виходжу з того, що треба менше перейматися долею закону, а (більше) тим, як він буде виконуватися і які наслідки будуть у реалізації цього закону, чи не призведе це до сплеску інфляції і чи не будемо ми тоді один одного питати, чому в нас гривня падає і далі".

"Тому що офіційна позиція Національного банку полягає у тому, що зобов'язання, які містяться у приписах цього закону, для Національного банку непід'ємні", - додав спікер.

Водночас, Литвин висловив стурбованість із приводу того, як будуть виконуватися зобов'язання держави по Фонду гарантування внесків.

"Тому що ці гроші будуть вилучені і спрямовані на Євро. Це одна з проблем", - сказав він.

"Тут має бути зрозуміла відповідь і зрозуміла політика, але уряд і відповідні міністерства вважають, що нічого страшного. Тому я займаю таку позицію: вони беруть на себе відповідальність і вони повинні ще раз публічно про це сказати", - зазначив спікер.

"Коли ухвалювали цей закон, я тоді звертався і просив, щоб уряд публічно заявив про те, що їм цей закон потрібен і вони беруть на себе всю повноту відповідальності за реалізацію цього закону", - наголосив Литвин.

Як відомо, президент Віктор Ющенко ветував зміни до закону про держбюджет на 2009 рік, які передбачали перерахування Нацбанком 9,8 млрд. грн. коштів зі своїх доходів у державну скарбницю для фінансування "Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування