Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко нагадав ПР і БЮТ, що вони не вічні

Середа, 19 серпня 2009, 15:46

Президент Віктор Ющенко обов'язково оскаржить у Конституційному Суді закон по вибори, якщо парламент не дослухається до його пропозицій.

Про це він заявив журналістам у Великих Сорочинцях.

"Закон, який провели дві політичні сили – БЮТ і ПР – по суті робить українські вибори нечесними, нелегітимними, робить багато проблем у відстоюванні легітимності. Це удар по виборцю, це повернення до 2004 року, коли один підкуплений суд буде творити чудеса, які ніхто крім громадського конфлікту й утручання Верховного Суду, не зможе розв'язати", - заявив президент.

"Я не можу погодитися з багатьма позиціями, які привнесені в цей закон. Хоча багато речей, зокрема, терміни проведення кампанії, влаштовують виборців", - зауважив Ющенко.

Він висловив невдоволення можливістю вносити зміни до списків виборців у день виборів і нагадав, що подібні спроби махлювати призвели до Майдану у 2004 році.

"Тому не треба думати двом силам, що вони вічні і думати, що можуть ігнорувати Конституцію й право людини на вільні вибори", - наголосив президент.

"Моя реакція буде чітка і однозначна – я буду апелювати до КС, єдиного конституційного органі, який може поставити крапку в цій дискусії", - запевнив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування