Торговцям цукром наказали зменшити ціни за тиждень

Середа, 19 серпня 2009, 16:14

Антимонопольний комітет порушив справу за фактом узгоджених антиконкурентних дій у вигляді необґрунтованого підвищення цін на цукор на внутрішньому ринку.

Про це на брифінгу сказав виконувач обов’язків голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляють "Українські новини".

"Ухвалено рішення про порушення справи за фактом безпідставного підвищення цін на цукор щодо всіх найбільших оптових торговців цукром", - повідомив він.

Мельниченко зазначив, що з метою стабілізації цін регіональним відділенням АМКУ доручено в одноденний строк надати рекомендації оптовим торговцям і роздрібним реалізаторам цукру, зокрема, торговельним мережам, щодо зниження цін на цукор до економічно обґрунтованого рівня.

Він підкреслив, що у разі невиконання операторами ринку цих вимог до 26 серпня до них будуть застосовані суворі санкції конкурентного законодавства.

У разі невиконання вимог комітету кожний із таких суб'єктів господарювання може бути оштрафований на суму до 10% річного обороту компанії.

Мельниченко не сказав, який рівень ціни на цукор комітет вважає економічно обґрунтованим, зазначивши, що ціни на цю продукцію в різних регіонах України відрізняються.

Крім того, виконувач обов’язків голови АМКУ повідомив, що він спрямував офіційні листи в облдержадміністрації з проханням створити в регіонах спеціальні робочі групи для вживання заходів для розвитку конкуренції на ринку цукру й розробки стратегії діяльності місцевої влади на цьому ринку.

Як відомо, за даними Мінекономіки, станом на 1 серпня запаси цукру становлять 746 тис. тонн, щомісячне споживання - 150-160 тис. тонн.

Прем'єр Юлія Тимошенко вважає, що ціна 4-4,5 грн. за кілограм цукру є об'єктивною.

Кабінет міністрів заявляє про відсутність об'єктивних причин для зростання цін на цукор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування