Люди Луценка охороняють "Надра України" від чужих

Четвер, 20 серпня 2009, 10:15

Служба охорони МВС на даний момент охороняє офіс "Надра України" і в нього допускатиметься тільки легітимний керівник компанії.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко у четвер на екстреному засіданні Кабінету міністрів з приводу захоплення "Надра України", інформує УНІАН.

"На даний момент служба охорони МВС України охороняє приміщення, і в нього допускатиметься тільки легітимний керівник НАК "Надра України", - сказав він.

Міністр екології Георгій Філіпчук повідомив, що після захоплення будівлі компанії колишній голова правління компанії Едуард Ставицький зайняв кабінет керівника НАКу і видав перший наказ про своє поновлення на посаді голови правління "Надра України".

Перший заступник міністра юстиції Євген Корнийчук додав, що після цього ввечері Ставицький прийшов на нараду в Міністерство екології. За його словами, тільки після цього стало відомо про рейдерське захоплення підприємства.

Корнійчук повідомив, що вже пізно вночі Мін’юст скасував відповідне розпорядження Служби виконання Солом’янського району Києва про поновлення Ставицького на посаді, а також було направлено листа в МВС для забезпечення державної охорони будівлі.

"О першій годині ночі нинішній керівник компанії Пономаренко зміг увійти до свого кабінету", - повідомив Корнійчук.

Як відомо, прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує в незаконному захопленні будівлі НАК "Надра України" команду лідера Партії регіонів Віктора Януковича на чолі зі Ставицьким.

"Учора було здійснено рейдерське захоплення командою Януковича на чолі з паном Ставицьким, який безпосередньо є людиною народного депутата Джарти (міністр екології в уряді Януковича в 2006-2007 роках). Учора цей пан Ставицький разом із сімома охоронцями, разом з людьми, які допомагали їм силовим способом вриватися в будівлю НАК "Надра України"... І ця компанія була захоплена", - сказала Тимошенко.

За її словами, ці люди шукали печатку і документи компанії для того, щоб "повернути собі родовища нафти і газу", які уряд повернув у державну власність.

"Я розумію, що масштабна корупція, масштабне розкрадання родовищ нафти і газу, земель, які були при уряді Януковича, – це їхня звичка так працювати", - заявила Тимошенко.

Зокрема, за її словами, в результаті керівництва Януковича і його оточення в їх власність через компанію НАК "Надра України" було передано дві будівлі в центрі Києва (вул. Володимирська, 34 і Золотоворотський провулок, 9), а також урядова резиденція "Міжгір’я", котра згодом стала особистою власністю Януковича.

"Крім того, на корупційній основі найближчому оточенню (Януковича) було видано 19 ліцензій на видобування нафти і газу. Тоді цими питаннями займався народний депутат від Партії регіонів пан Джарти, і очолювала це підприємство НАК "Надра України" його людина – пан Ставицький", - сказала Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...