Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС просить українців не їздити в Абхазію і Південну Осетію

Четвер, 20 серпня 2009, 10:42

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від відвідування Абхазії та Південної Осетії.

Про повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу МЗС.

МЗС також рекомендує утриматися від в'їзду до Грузії через пункти пропуску "Адлер" й "Нижній Зарамаг" на грузино-російській ділянці кордону через ухвалення Грузією закону про заборону в'їзду на ці території іноземним громадянам.

Згідно зі ст. 6 цього закону на територіях Абхазії й Південної Осетії заборонено здійснювати будь-яку економічну діяльність, міжнародне повітряне, морське й залізничне пересування, міжнародні дорожно-транспортні перевезення, користування державними ресурсами, організація грошових переказів, фінансування вказаної діяльності.

Також відповідно до статті 8 закону, акти органів або посадових осіб в Абхазії й Південній Осетії, не створених відповідно до законодавства Грузії, не мають правових наслідків.

МЗС звертає увагу українських юридичних осіб, українських автоперевізників і судновласників на необхідність дотримання наведених вище вимог законодавства Грузії при здійсненні своєї економічної діяльності в країні.

При цьому міністерство рекомендує українцям використовувати лише послуги авіакомпаній для поїздок у Грузію у службових, приватних справах а також з метою туризму.

Для перевезення приватного автотранспорту з України в Грузію рекомендується скористатися поромною переправою за маршрутом "Іллічівськ - Поті - Батумі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування