Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Стельмаха вирішили, що довгий язик Луценка підриває гривню

Четвер, 20 серпня 2009, 12:08

Заява голови МВС Юрія Луценка про фінансові махінації в Родовід Банку підриває стабільність гривні.

Про це заявив директор департаменту зовнішньоекономічних зв'язків Нацбанку Сергій Круглик, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Різні некоректні заяви призводять до дестабілізації ситуації і посилюють недовіру до національної валюти. Таку заяву було зроблено міністром внутрішніх справ вчора. Вона безпідставна - відповідну позицію вже оприлюднив Родовід Банк", - сказав він.

За словами Круглика, у Нацбанку вважають, що політикам варто утримуватися від коментарів відносно валютного ринку та монетарної політики, оскільки цим повинні займатися тільки професіонали.

При цьому він нагадав, що правильність дій Нацбанку в питанні рефінансування у 2008 році підтверджено аудиторською перевіркою.

"Аудит вже завершено. Його результати підтвердили правильність дій Нацбанку в цьому конкретному питанні. Тому прохання утриматися від безпідставних звинувачень пов'язаних з політичними мотивами", - сказав він.

Як відомо, Луценко в середу заявив, що в ході рефінансування НБУ комерційних банків у 2008 році відбулося "цинічне розграбування" цих коштів в особливо великих розмірах.

Міністр повідомив, що МВС порушило кримінальну справу за фактом розкрадання коштів в сумі близько 2 млрд грн в Родовід Банку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування