Луценко: краще за Москаля в Криму - тільки Москаль

Четвер, 20 серпня 2009, 12:20

Кадрові зміни у керівництві кримської міліції пояснюються відсутністю наступальних дій на криміналітет з боку колишнього керівництва.

Таку причину, зокрема, назвав журналістам у Києві міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, коментуючи призначення Геннадія Москаля заступником міністра внутрішніх справ – начальником ГУ МВС України в АР Крим.

Він пояснив це відсутністю наступальних дій на криміналітет з боку екс-начальника ГУ МВС у Криму Миколи Іллічова, а також недопущенням призначення на дану посаду Анатолія Могильова, поновленого на посаді начальника кримської міліції судом.

"Я не маю особливих службових претензій до пана Іллічова, але наступальності у його діях до високопосадових злочинців, на жаль, в останні місяці не вистачало", - сказав Луценко, повідомляє УНІАН.

"Тому краще Москаля в Криму може бути тільки Москаль", - запевнив він.

При цьому міністр нагадав, що Могильов написав на його ім’я та на ім’я прем’єр-міністра Юлії Тимошенко заяву про звільнення з посади за власним бажанням, "потім поїхав до свого рідного Донецька, а після деякого часу оговтався і написав заяву до суду про те, що його рапорт і його заява були написані у стані важкого хвилювання після спілкування з народним депутатом Москалем, і попросив їх вважати недійсними".

За словами міністра, суди задовольнили прохання Могильова і зобов’язали поновити його на посаді.

"Відтак, за невиконання рішення суду про поновлення пана Могильова…, який у силу корупції в судах намагається повернутися, я сплачував штрафи. Пізніше керівництву Кабінету міністрів за невиконання рішення суду загрожувала кримінальна відповідальність", - розповів Луценко.

"Відтак, було прийнято рішення виконати рішення суду, але працювати з посібником корупціонерів і бандитів на півострові я не збираюся. Тому вчора пан Могильов був призначений і тут же знятий зі своєї посади. Якщо у нього є зайві кошти, нехай і далі засідає в судах", - зазначив міністр.

Як відомо, у грудні 2007 року Могильов подав керівництву МВС рапорт про відпустку, а пізніше - заяву про звільнення з посади начальника кримського ГУ МВС і з органів внутрішніх справ. Замість нього керівником кримської міліції було призначено Іллічова.

У листопаді 2008 року Могильов заявив, що рішення про відставку він ухвалив під тиском нардепа Москаля, після чого подав у Донецький окружний адмінсуд позов про поновлення на посаді. Позов задовольнили.

МВС безрезультатно оскаржувало це рішення в Апеляційному адмінсуді Донецька. Державна виконавча служба зобов`язала голову МВС виплатити на користь держави штраф у 510 грн. за невиконання рішення Апеляційного адмінсуду Донецька.

Москаль очолював кримську міліцію з 1997 по 2000 рік.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування