Лавринович: Ющенко хоче створити хаос на виборах

Четвер, 20 серпня 2009, 13:04

Перший віце-спікер Олександр Лавринович упевнений, що Конституційний Суд не визнає закон про вибори президента неконституційним.

Про це він сказав в інтерв'ю "Фокусу", відповідаючи на запитання, чи може КС визнати закон неконституційним у випадку, якщо президент Віктор Ющенко звернеться до нього з відповідною вимогою.

"... Звичайно, подавати до Конституційного суду можна, у президента є таке право, і навіть можливо, що якусь статтю нашого закону можуть визнати неконституційною", - сказав Лавринович.

"... Це максимум, якого при сильному натиску і бурхливому польоті фантазії може бути досягнуто. Про неконституційність закону в цілому не може бути й мови! Навіть теоретично", - додав він.

За його словами, коли закон буде опубліковано і він набере чинності, усе в Україні зобов'язані будуть його виконувати. "Тому виборча кампанія почнеться в жовтні, а не у вересні", - сказав Лавринович.

Він також висловив упевненість у тому, що депутати подолають вето президента на даний закон.

"Як би не ставилося питання дати - у нинішню п'ятницю, 26 серпня або 1 вересня, але до 19 вересня (день, коли повинна розпочатися виборча кампанія згідно з попереднім законодавством) точно встигнемо (подолати вето)", - сказав Лавринович.

На його думку, у випадку, якщо Ющенко знову відмовиться підписувати цей закон, його підпише спікер Володимир Литвин.

Лавринович також припустив, що своїми діями щодо закону про вибори Ющенко намагається продовжити свої повноваження на посаді президента.

"... Я розумію, що все робиться для того, щоб людина, яка сьогодні, після незаконного третього туру виборів перебуває на цій посаді, хоче продовжити хоч на день, хоч на тиждень, хоч на місяць перебування на цій посаді, використовуючи для цього різні способи. І найбільш підходящий з них - зробити так, щоб вибори були максимально ускладнені, створити систему хаосу в різних організаційних і правових напрямках. А нові норми, ухвалені нами, як раз цьому хаосу перешкоджають", - сказав він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...