Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк думає, що Тимошенко з цукру робить гроші на вибори

Четвер, 20 серпня 2009, 13:53

Арсеній Яценюк звинувачує уряд у знищенні власної цукрової галузі і зароблянні грошей на вибори.

Про це він заявив під час відвідування Сорочинського ярмарку.

За його словами, якби держава допомагала цукровиробникам, Україна могла б заробляти на продажі власного цукру за кордон.

"Світова кон’юнктура сьогодні каже наступне: якби держава допомагала цукровиробникам, то ми сьогодні могли б вийти з експортними контрактами на зовнішні ринки і заробляти. Цього не зроблено", - підкреслив політик.

Він наголосив, що зростання ціни на продукти харчування в Україні, й на цукор зокрема, є свідченням того, що економіка не працює й живе виключно за рахунок друкарського станка Національного банку.

"Виробництва немає. Є друк грошей, і на надруковані гроші купуються товари, які постійно дорожчають", - сказав політик.

Окрім того, за словамиЯценюка, українському виробнику не дає змоги зменшити ціну собівартість продукту.

"Газ з 50 доларів у 2005 році став коштувати у базовій ціні 450. Якщо в усьому світі ціна на нафтопродукти падає, в Україні вона зростає. Електроенергія в Україні дорожчає на противагу усьому світу. Це все – складові собівартості", - пояснив він.

"Де виконання заяв про допомогу агропромисловому комплексу? Де дотації, де субсидії? Де допомога реальному агропромисловому комплексу і реальним заводам, точніше, залишкам цукрових заводів?" - наголосив він.

Яценюк не виключає, що цьогорічна ситуація з цукром може бути повторенням сценарію 2005-го і 2007 років, "коли уряд спекулятивно підіймав ціну, а потім під гасла, що треба зменшити ціну на цукор, фактично дозволяв безмитне ввезення цукру з-за кордону".

"Таким чином вбивали національного товаровиробника, ну, і гроші на вибори збирали", - підкреслив політик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування