Ющенко вимагає, щоб Тимошенко скоріше просила грошей

Четвер, 20 серпня 2009, 14:37

Уряд зволікає з переговорами щодо залучення кредитних ресурсів міжнародних фінансових інституцій для розрахунків за російський газ.

Про таку стурбованість президента Віктора Ющенка повідомив його представник з міжнародних питань енергобезпеки Богдан Соколовський.

Прес-служба президента нагадує, що 24 липня уряд задекларував готовність провести прозоре комплексне реформування газового сектору.

У відповідь міжнародні фінансові інституції висловили згоду надати кредити Україні для розрахунків за газ для підземних газосховищ.

Однак, на жаль, уряд зволікає з переговорами щодо згаданих кредитів, наголосив Соколовський. За його словами, до цього часу уряд не забезпечив в установленому порядку підготовки угод.

Навіть не надіслано офіційного звернення Української сторони у відповідь на згадану заяву Європейської сторони про готовність надати кредити.

Кредитування з боку міжнародних фінансових інституцій передбачає прозорі і найвигідніші для України умови, наголошує Соколовський.

За його словами, на фоні затягування переговорів "від імені уряду і "Нафтогазу України" продовжується утаємничений діалог з непрозорими і офшорними компаніями щодо необґрунтованих багатомільярдних кредитів, які мають повертати наступні покоління українського суспільства".

"Повторюється ситуація 19 січня 2009 року, коли керівники уряду України та РФ домовилися про контракти з найвищими для України цінами за газ і дискримінаційними транзитними ставками", - заявив Соколовський.

У цьому зв'язку президент вимагає від уряду забезпечити офіційні переговори з міжнародними фінансовими інституціями щодо кредитування газу і припинити діалог із втягування України в сумнівні офшорні схеми.

Президент вимагає від Генпрокуратури і СБУ вжити законом передбачені заходи з метою захисту українських національних інтересів у газовій сфері.

Також президент наполягає, щоб усі консультації та переговори щодо кредитування газового сектору здійснювалися прозоро та відповідно до директив, в установленому порядку затверджених главою держави.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...