Прем'єра звинуватили у провалі з бензином

Четвер, 20 серпня 2009, 15:40

Уряд Юлії Тимошенко повністю провалив ситуацію на ринку нафтопродуктів.

Таку думку в інтерв'ю журналістам висловив депутат від Партії Регіонів Юрій Бойко, повідомляє Ліга.net.

Як зазначив опозиційний міністр, за останні 10 днів (з 9-го серпня) бензин А-95 у середньому подорожчав в Україні на 10%: з 6-90 до 7-59 гривень за літр.

У той же час на європейському ринку (в Середземномор'ї) за той же період вартість бензину опустилася на 10% (з 721 євро/тонна на 7 серпня до 663 євро/тонна на 18 серпня).

"Те, що уряд нічого не робить в цій ситуації, підтверджує його повну професійну неспроможність і неготовність відстоювати інтереси країни", - підкреслив Бойко.

На думку депутата, "бездіяльність уряду знову ставить питання про його змову з нафтотрейдерами, багато з яких контролюються або пов'язані з оточенням чинного прем'єр-міністра".

Бойко відкинув думку про те, що причиною подорожчання палива стало падіння курсу гривні до іноземних валют.

"28-го червня бензин в Середземномор'ї, як і зараз, коштував 662 євро за тонну, але в Україні його в середньому продавали по 6-60 за літр. Сьогодні продають по 7-59. Хіба гривня впала на 20%? Ми маємо справу зі звичайними спекуляціями", - сказав він.

На думку політика, в основі подій на ринку нафтопродуктів лежить повний розвал системи його регулювання державою.

"Ще в кінці червня деякі роздрібні мережі вперше порушили ціновий коридор і не понесли за це жодного покарання. Хто після цього буде слухати державу? Тому сьогодні коридор порушують практично всі торговці, а Мінпаливенерго боязливого ховає свої індикативні ціни , замість того, щоб на них наполягати ", - підкреслив Бойко

"Ситуація на нафтовому ринку - закономірний підсумок діяльності уряду Тимошенко. За цей час розвалено державний Стабілізаційний резерв нафтопродуктів, запроваджений урядом Віктора Януковича; збільшені податки, що позначилося на ціні нафтопродуктів; заблоковані законодавчі ініціативи щодо стимулювання модернізації українських НПЗ", - сказав Бойко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування