Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський дипломат намагався підкупити українських можновладців

Четвер, 20 серпня 2009, 17:23

Один з нещодавно висланих російських дипломатів роздавав, приблизно, по 100 тисяч доларів на місяць проросійським організаціям в Україні.

Про це повідомляє, посилаючись на власні джерела інформації, британська газета The Times.

Видання також повідомляє, що другий з висланих дипломатів намагався підкупити і найняти представників місцевих органів влади в якості інформаторів.

Наприкінці липня Київ оголосив про висилку з країни радника Посольства РФ Володимира Лисенка і генконсула РФ в Одесі Олександра Грачова, заявивши, що вони займалися "недипломатичною діяльністю".

У відповідь Москва запропонувала Києву достроково завершити місію генконсула України в Санкт-Петербурзі й одного з радників Посольства України у Москві. Пізніше МЗС України припинив рішення про висилку генерального консула РФ в Одесі Грачова до "дзеркальної відповіді" Росії щодо генерального консула України в Санкт-Петербурзі Наталії Прокопович.

За інформацією Служби безпеки України, вона має достатньо доказів незаконної діяльності висланого з України радника-посланника Посольства РФ Лисенка.

11 серпня Президент РФ Дмитро Медведєв звернувся до президента Віктора Ющенка із заявою щодо українсько-російських відносин. Він заявив, що роки президентства Ющенка стали відходом від принципів дружби і партнерства з Росією.

15 серпня тижневик «Дзеркало тижня» з посиланням на власні джерела написав, що приводом для звернення Медведєва до Ющенка стало прохання української сторони відкликати російських дипломатів.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування