У Януковича вважають, що КС Ющенку не допоможе

Четвер, 20 серпня 2009, 23:13

Конституційний суд не може визнати неконституційною у цілому нову редакцію закону про вибори президента.

Про це в ефірі 5 каналу заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів).

"Такого не може бути в принципі. Визнання в цілому неконституційним закону про вибори президента – це було б, напевно, останнім рішенням, яке може ухвалити такий суд", - сказав він.

"Цей закон чинний, він працює, до нього вносяться певні зміни і яка з цих змін може трактуватися, як неконституційна – я хотів би дуже побачити тих конституціоналістів, які будуть це робити", - зазначив Лавринович.

"Мова може йти про якусь норму, щодо якої можуть бути різні думки і я допускаю, що можна знайти таку одну, або навіть дві такі норми. Але це жодним чином не може вплинути на організацію виборчого процесу взагалі", - наголосив перший віце-спікер.

"Сподівання будь-кого зупинити виборчий процес, або зробити такий хаос, що почнеться з одним законом, а потім буде інший – це все фантазії. Такого в Україні не буде. Вибори розпочнуться і завершаться за одним законом", - заявив він.

Регіонал вважає, що закон про вибори президента у новій редакції "достатньо добре опрацьований", а зауваження президента Віктора Ющенка до нього будуть розглянуті парламентом.

Водночас, Лавринович сподівається, що 300 голосів за подолання вето президента набереться : "Напевне, значна частина народних депутатів прибуде на позачергову сесію".

Відповідаючи на питання, як він ставиться до того, що у залі парламенту не буде 300 депутатів, а 300 карток проголосують, Лавринович сказав: "Для того, щоб забезпечити конституційну норму особистого голосування потрібно або взагалі відмовитися від електронного підходу, або має бути окрема ідентифікація".

"Зрештою при цій виборчий системі, яка є зараз, можна легко відмовлятися від індивідуального голосування, або переходити на консолідоване голосування, або на голосування від тих, хто присутній у парламентській залі", - вважає він.

Перший віце спікер наголосив, що "особисте голосування було важливим, коли кожен депутат обирався виборцем у своєму виборчому окрузі".

Як відомо, раніше заступник глави секретаріату Марина Ставнійчук заявила, що Ющенко може звернутися до КС в разі подолання парламентом його вето на закон про вибори президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...