Меркель "здала" Україну Кремлю?

П'ятниця, 21 серпня 2009, 08:03

У відношенні України канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент РФ Дмитро Медведєв вступили у "мюнхенську змову".

Про це пише The Times, повідомляє InoPressa.

Такий висновок автор статті зробив з того, що Меркель промовчала у відповідь на заяви Медведєва про безперспективність відновлення нормальних відносин між Росією і Україною при діючому українському керівництві, зроблені після зустрічі з канцлером.

"Медведєв у присутності Меркель фактично розірвав відносини з прозахідним керівництвом України і дав зрозуміти, що Кремль збирається втрутитися у президентські вибори в цій країні на користь найбажанішого для себе кандидата", - йдеться у статті.

"Київ побоюється, що Кремль розіграє "кримську карту" в ході виборів або пізніше, щоб дестабілізувати режим, який вважатиме недостатньо проросійським", - зазначає газета.

Не можна виключати реалізації сценарію зі збройної інтервенцією російських військ для захисту російських громадян, як це було у Грузії, пише автор, нагадуючи, що Медведєв вніс у Держдуму законопроект, який уповноважує його застосовувати війська за кордоном.

Кремль бачить у мовчанні Меркель знак, що підрив суверенітету України зійде йому з рук, як раніше зійшли з рук дії у відношенні Грузії, підсумовує автор.

Як відомо, "мюнхенською змовою" називають угоду від 1938 року, підписану Францією, Великою Британією, Італією та Німеччиною, згідно з якою Чехословаччина була змушена передати Німеччині Судетську область.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування