Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче впорядкувати плату за освітні послуги і підняти духовність

П'ятниця, 21 серпня 2009, 08:59

Прем’єр Юлія Тимошенко 21 серпня проведе селекторну нараду з керівниками місцевих органів влади з питань підготовки шкіл до нового навчального року.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Напередодні, виступаючи в одній зі шкіл Львова, Тимошенко заявила, що вона виступає за впорядкування надання платних послуг в школах, коли буде чітко визначено перелік платних послуг, коштами від яких освітяни зможуть розпоряджатися самостійно.

"На засіданні уряду (19 серпня) ми розглядали питання впорядкування надання платних освітянських послуг. Добре, коли кожна школа буде мати свій розрахунковий рахунок, печатку, і самостійно розпоряджатиметься коштами, які надходять від додаткових послуг", - зазначила прем’єр, повідомляє УНІАН.

При цьому заступник міністра економіки Юрій Вітренко сказав, що це буде, ймовірно, впроваджено в Україні з наступного бюджетного року.

Крім того, Тимошенко у Львові повідомила, що її уряд почав досить тісний діалог із представниками всіх конфесій в Україні й вважає за необхідне, щоб у всіх навчальних закладах було введено духовну освіту.

"Без духовності, без натхнення ми ніяких економічних реформ не піднімемо. Ми не піднімемо взагалі нічого. І тому моя особиста співпраця і співпраця уряду з Радою церков, зі всіма конфесіями сьогодні дала можливість виробити магістральні напрями", - сказала прем’єр на зборах Світового конгресу українців.

"Перше – ми приймаємо закони і вводимо духовну освіту в усіх навчальних закладах. Друге – ми робимо так, щоб духовні "виші" було прирівняно до інших вишів за статусом, за можливостями, тому що ми віримо, що там справжня освіта, яка іноді вище і краще, ніж світська вища освіта", - сказала Тимошенко.

При цьому вона наголосила на важливості відродження духовності української нації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування