"Регіони" хочуть відкласти фінансування Євро-2012

П'ятниця, 21 серпня 2009, 10:05

Партія регіонів просить перенести розгляд питання щодо фінансування об’єктів 2012 на 1 вересня.

Про це заявив на погоджувальній раді у п’ятницю регіонал Андрій Клюєв.

За його словами, Партія регіонів неодноразово зверталася до уряду та БЮТ з проханням скасувати постанову Кабміну про перелік об’єктів Євро-2012, "оскільки там є об’єкти, які не мають жодного відношення до чемпіонату".

Тому, на думку Клюєва, викликає занепокоєння, яким чином будуть розподілятися кошти згідно з цією постановою.

У свою чергу лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявив, що ухваленням закону ця постанова автоматично скасовується, оскільки "не можуть урядовою постановою вноситися зміни в бюджет".

На це Клюєв відповів: "Я теж маю досвід роботи в уряді, і повірте мені, жодна постанова уряду автоматично не анулюється після ухвалення закону, і ви це теж прекрасно знаєте".

"Тому у нас пропозиція – ми розуміємо, що цей закон дуже важливий, але давайте розглянемо закон про вибори президента, а це питання давайте краще перенесемо, наприклад, на 1 вересня, і до того моменту з’ясуємо всі стосунки відповідно до цієї постанови", - додав він.

Також проти подолання вето президента на закон щодо фінансування Євро-2012 виступили комуністи.

Лідер Компартії Петро Симоненко запропонував надати функції контролю за розподілом коштів спеціальній групі рахункової палати та представникам прокуратури.

Як відомо, на минулому засіданні парламенту депутати ухвалили закон щодо додаткового фінансування Євро-2012. президент Віктор Ющенко наклав на нього вето, оскільки на фінансування Євро цим законом передбачалися кошти Нацбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News