Рада відкрилася і одразу взяла паузу

П'ятниця, 21 серпня 2009, 10:21

Спікер Володимир Литвин відкрив позачергову сесію Верховної Ради і одразу оголосив перерву у засіданні до 14:00 п’ятниці.

Про це він сказав з трибуни парламенту.

Він поінформував про домовленості, досягнуті лідерами фракції на погоджувальній раді у п’ятницю.

За словами Литвина, проблему викликала постанова Кабміну щодо фінансування Євро-2012, яка не узгоджується з відповідним законом, який має ухвалити Верховна Рада.

"Також постало питання контролю за витрачанням коштів, які передбачається виділити на підготовку до Євро-2012. і ще один момент – хто буде освоювати ці кошти – українські підприємства і працівники, або люди з-за меж України. У зв’язку з цим виникла проблема узгодження позицій як між фракціями, так і з Кабміном", - сказав він.

Крім того, за словами Литвина, виникли застереження і щодо подолання вето президента на закон про вибори президента.

"Було запропоновано як компроміс розглянути перше питання (щодо фінансування Євро) і до нього додати проект постанови, яким чітко зафіксувати декілька позицій, а саме зобов’язання уряду, що будь-які витрати на Євро-2012 узгоджувалися з відповідними комітетами ВР. Друге – доручення відповідним контролюючим органам, зокрема Рахунковій палаті, з тим, щоб вона забезпечила постійний моніторинг витрачання коштів і щоквартально інформувала з цього приводу громадськість і Верховну Раду", - сказав він.

Тому Литвин запропонував "провести таку роботу, зробивши перерву, о 13:00 провести погоджувальну раду, о 14 годині продовжити роботу у пленарному режимі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...