Тигіпко: Ідея Тимошенко підриває економічий суверенітет

П'ятниця, 21 серпня 2009, 11:13

Сергій Тігіпко попереджає про ризик втрати Україною економічного суверенітету у разі залучення закордонних експертів до написання Держбюджету.

Про це він сказав, коментуючи наміри Кабміну залучити фахівців МВФ до підготовки держбюджету-2010, повідомляє прес-служба Тигіпка.

"Допускаючи зовнішніх спеціалістів до розробки Державного бюджету, ми свідомо відмовляємося від частини економічної незалежності держави", - вважає він.

На думку Тигіпка, уряд змушений піти на такий крок, щоб збільшити шанси на отримання четвертого траншу кредиту на початку вересня.

"Міжнародний валютний фонд хоче вже на етапі планування державних фінансів проконтролювати виконання своїх умов. Очевидно, у МВФ є серйозні побоювання стосовно виконання Україною взятих на себе зобов’язань з подолання економічної кризи", — сказав він.

"Безперечно, Міжнародний валютний фонд — найбільший кредитор України. Але цілком вистачить того, що ми погодилися на його умови й у цілому дотримуємося їх", - додав Тигіпко.

За його словами, у бізнесі допуск кредиторів до фінансового планування відбувається тільки тоді, коли компанія перебуває в передбанкрутному стані або на стадії банкрутства.

"Держава Україна — аж ніяк не банкрут. Кабінет Міністрів може послуговуватися допомогою експертів, в тому числі й зарубіжних, але розробка бюджету — виняткове право й обов’язок уряду України", — сказав Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування