Трьох українців піймали на прослушці

П'ятниця, 21 серпня 2009, 12:48

CБУ затримала групу осіб, які проводили прослуховування та відеоспостереження за громадянами України та іноземцями.

Працівники спецслужби затримали підозрюваних в одному з готелів у центрі Києва, інформує прес-служба СБУ.

В одному з орендованих номерів вони встановили спеціальні технічні пристрої і проводили стеження за бізнесменом. Отриману впродовж доби аудіо- та відеоінформацію зловмисники продали замовнику за 900 євро.

Під час обшуку готельного номеру оперативники СБУ виявили приховані мікрофони, відеокамери й спеціальний пристрій-накопичувач, з якого зібрана інформація передавалася на портативний комп’ютер.

Незаконним бізнесом займалися троє громадян України. Організатором виявився 46-ти річний К., який свого часу працював у позавідомчій охороні, а нині є директором приватної комерційної структури, що мала ліцензію на здійснення робіт з установки систем відеоспостереження, пожежної та іншої сигналізації.

За висновками спеціалістів Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, технічні засоби, які використовувалися зловмисниками і були вилучені під час обшуку, є спеціальною високоякісною, професійною апаратурою, використання якої дозволено лише державним правоохоронним органам, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність.

Слідчими СБ України порушено кримінальну справу за ст.359 (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування