Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Лікарню майбутнього" дружини Ющенка побудують за 3 роки?

П'ятниця, 21 серпня 2009, 13:34

Роботи з будівництва "Дитячої лікарні майбутнього", яку курує дружина президента Катерина Ющенко, будуть завершені в 2012 році.

Про це сказав голова правління фонду Катерини Ющенко "Україна 3000" Олександр Максимчук, пише газета "Сегодня".

За задумом, проект "Дитяча лікарня майбутнього" мав бути завершений цього року. Його нарешті почали будувати, у серпні ділянку під забудову на території "Феофанії" досліджували бійці МНС, після чого там почалися роботи "нульового" циклу.

Тендер виграла компанія "Альтіс-Холдинг". "Для початку ми прокладемо тимчасові комунікації, щоб на ділянці можна було вести будівництво. А потім будемо зводити підвальні поверхи споруд, канали для прокладання інженерних мереж і багато чого іншого", - каже керівник проектів компанії Віталій Паладій.

Передбачається, що всі роботи "нульового" циклу будуть завершені протягом півроку. Усього ж, за словами голови правління фонду "Україна 3000", який і курує будівництво, усі роботи будуть завершені через 3 роки, тобто в 2012 році.

Усього на будівництво комплексу необхідно 600 млн гривень. Станом на 1 серпня на рахунках "Лікарні майбутнього" знаходилося 100 млн 110 тисяч 251 гривня і 99 копійок.

"Але ще в грудні 2006 року бізнесмени оголосили суми, які вони готові пожертвувати. Тоді загальна сума задекларованих коштів склала близько 242 мільйонів гривень", - каже фіндиректор лікарні Ростислав Замлинський.

Ці гроші будуть надходити поступово, є графік благодійних внесків. Крім того, продовжують надходити благодійні внески і від фізосіб (тільки в 2008 році вони пожертвували 4 млн 776 тис. грн.), а банківські відсотки склали понад 13,5 млн грн. Такі дані фінансового звіту фонду за 2008 рік.

Труднощі, пов'язані зі зняттям грошей із рахунків у банку, вирішені, і перешкод фінансуванню будівництва немає.

"У нас були труднощі, пов'язані з тим, що депозитні рахунки фонду були розміщені в "Трансбанку", де з початку березня 2009 року ввели тимчасову адміністрацію. Однак на сьогодні гроші виведені (устигли зробити це до введення тимчасової адміністрації) і розміщені в державному "Укрексімбанку". Тож ми без перешкод фінансуємо початок будівництва", - розповідає Максимчук.

Наприкінці 2006-го, коли йшла активна кампанія зі збору коштів, фонд отримав гроші як від великих доброчинників (як то фонди Ріната Ахметова, Віктора Пінчука тощо), так і від звичайних громадян, які, відправляючи SMS, перераховували по 5 грн.

У фонді поки не зізнаються, де братимуть решту суми на будівництво. Кажуть, що варіанти обговорюються.

Лікарня складатиметься з декількох відділень: онкозахворювань, хірургічного й педіатричного (стаціонар на 250 ліжок). Також планують побудувати гуртожиток для персоналу, міні-готель для іногородніх і паркінг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування