Ющенко – силовикам: "Не забавляйтеся зі статистикою"

П'ятниця, 21 серпня 2009, 14:40

Президент Віктор Ющенко наголошує на важливості подальшого підвищення ефективної координації роботи правоохоронних органів.

Про це він сказав у п’ятницю під час наради щодо стану діяльності МВС за перші сім місяців поточного року, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави загалом дав високу оцінку рівню співпраці, налагодженому між МВС, Генеральною прокуратурою та СБУ протягом останніх років.

"Я вітаю започаткований діалог і хочу, щоб він продовжувався", - сказав Ющенко, висловивши переконання, що подальше підвищення координації роботи правоохоронців "може серйозно удосконалити слідчу, оперативну роботу тощо".

Звертаючись до керівників МВС, Генпрокуратури, СБУ та секретаря РНБО, Ющенко попросив їх підготувати матеріали для проведення першого засідання координаційної ради з даного питання, пропозиції щодо запрошених на цей захід, його тематики.

У своєму виступі президент окремо відзначив покращення ситуації з формуванням об'єктивної статистики щодо роботи правоохоронних органів.

"Це не ваша робота – боротися з цифрами, ваша робота – боротися зі злочинами", - сказав Ющенко учасникам наради.

Він додав, що справою честі правоохоронців на сьогодні є робота, яка поверне їм довіру суспільства. У цьому контексті президент наголосив, що він "всіляко підтримує тих, хто демонструє чесну звітність".

"Я попереджаю: не забавляйтеся зі статистикою", - заявив президент.

Заслухавши доповіді керівників правоохоронних органів, він також позитивно відзначив скорочення рівня злочинності, зафіксоване за 7 місяців поточного року. "Ця тенденція буде всіляко вітатися і президентом і, переконаний, людьми", - сказав Ющенко.

Він також особливо наголосив на важливості вдосконалення кадрової політики у правоохоронній системі.

Участь у нараді взяли генпрокурор Олександр Медведько, голова СБУ Валентин Наливайченко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, керівники регіональних управлінь органів внутрішніх справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...