Яценюк пропонує єдиного кандидата від Тимошенко і Януковича

П'ятниця, 21 серпня 2009, 15:22

Заклик Юлії Тимошенко про висунення єдиного кандидата від демократичних сил – це невпевненість у своїй перемозі.

Про це заявив лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк в інтерв’ю Бі-Бі-Сі, повідомляє прес-служба політика.

"Якщо судити з назви, то, напевно, в Україні є демократичні сили. Що стосується суті, то в Україні немає жодної представленої в парламенті демократичної партії", - заявив депутат.

"Верховна Рада – це закрите акціонерне товариство. Таке, як, власне, і партії, які мають фракції у парламенті", - підкреслив Яценюк.

Він додав, що добре знає, за якими правилами живе український парламент. Адже саме через неприйнятність цих правил, стверджує Яценюк, він подав у відставку з посади спікера: "І тому я їх буду змінювати".

У заклику Тимошенко, на думку Яценюка, скоріше йдеться про єдиного кандидата "не від демократичних, а від антидемократичних сил".

"Адже Партія регіонів і БЮТ і далі продовжують перемовини. І основна ціль цих перемовин - зміна української Конституції", - наголосив він.

Політик підкреслив, що бажання Тимошенко йому зрозуміле – "воно тільки одне: дуже хочеться бути президентом".

"Для цього будуть задіяні всі засоби і методи, зокрема красиві лозунги і гасла на кшталт об’єднання демократичних сил", - сказав він.

За словами Яценюка, ні Тимошенко, ні Янукович не переконані у своїй перемозі.

"З огляду на це, я не виключаю, що вони далі підуть на конституційну хунту, і далі підуть на конституційну змову. Те, що сьогодні є в Україні, – це антидемократично", - заявив Яценюк.

"З огляду на це, їм двом треба визначитися, хто з них двох піде кандидатом у президенти – це буде або Тимошенко, або Янукович", - наголосив депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування