Ющенко не прийме правила гри від Ради - Банкова

П'ятниця, 21 серпня 2009, 18:20

Конституційний суд визнає ряд положень закону про вибори неконституційними.

Таку думку висловив заступник глави секретаріату президента Ігор Попов в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, коментуючи рішення парламенту про подолання вето на зміни до закону про вибори президента.

За його словами, таке рішення КС спричинить зміни виборчого законодавства в ході президентської виборчої кампанії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Попов розкритикував рішення парламенту, зазначивши, що це рішення створює ряд проблем через непродумане голосування депутатів.

Він зазначив, що у президента є можливість звернутися до Конституційного Суду з приводу цього закону, але тільки після того, як цей документ вступить в законну силу.

"Навряд чи президент захоче підписувати цей недосконалий закон і таким чином розділяти політичну відповідальність за наслідки введення цього закону. Тому, швидше за все, він не буде підписувати цей закон, і у спікера тоді з'явиться можливість підписати цей закон", - сказав Попов.

За словами заступника глави секретаріату, коли закон вступить в силу, можна прогнозувати, що в КС буде направлено подання як з боку президента, так і з боку ряду народних депутатів.

На думку Попова, навіть в ході засідання погоджувальної ради перед засіданням парламенту вже звучали пропозиції профільного комітету готуватися до того, що певні норми цього закону будуть визнані неконституційними, і Верховна Рада у такому випадку буде змушена заново виписувати окремі норми закону.

"А якщо норми закону неконституційні, то ми чекаємо, що після рішення КС закон доведеться кроїти під час виборчої кампанії, і це не буде позитивом", – підкреслив він, повідомляє прес-служба президента.

За словами Попова, така ситуація може призвести до ряду правових колізій, а також викликати сумніви, чи будуть дійсними президентські вибори і чи будуть вони легітимними.

У той же час Попов підкреслив, що відповідне звернення до КС поки що не підготовлено секретаріатом, оскільки до нинішнього засідання парламенту в секретаріаті сподівалися, що депутати зможуть врахувати пропозиції президента до даного закону.

У той же час, за словами Попова, у конституційному зверненні, яке буде направлено до КС, будуть оскаржені і процедурні моменти ухвалення даного закону, а також і суть деяких норм, що містяться в цьому законі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування