У КС немає підстав задовольняти Ющенка - БЮТ

П'ятниця, 21 серпня 2009, 22:39

У Конституційного Суду немає підстав для визнання неконституційними змін до закону про вибори президента.

Про це заявив депутат від БЮТ Андрій Портнов в ефірі 5 каналу.

"Згідно з Конституцією, повноваження КС поширюються на визнання неконституційними законів, коли вони суперечать Конституції. Я не побачив у пропозиціях президента жодного питання, яке суперечить Конституції", - сказав він.

Портнов наголосив, що "питання президентського виборчого процесу не регулюються Конституцією, крім дострокових президентських виборів".

"Я прогнозую, що у КС немає ані політичних, ані юридичних підстав прийняти рішення, яким скоригувати цей закон. Виборча кампанія розпочнеться 17 жовтня, я не бачу підстав або чинників, які можуть завадити цьому процесу", - зазначив він.

На питання, як будуть діяти політичні сили, якщо КС внесе корективи до закону до президентських виборів, БЮТівець сказав: "Я це повністю виключаю".

"КС так швидко ще не встигав внести зміни, але ми будемо вирішувати проблеми по мірі їх виникнення. Якщо буде нагода і політичний компроміс, думаю, що можливо певні питання додавати", - сказав Портнов.

"Ми внесли зміни не тільки до закону про вибори, а і до закону про держреєстр виборців, і до кримінального кодексу, і до кримінально-процесуального. Можливо, у президента або у депутатів будуть якісь слушні пропозиції, які ми іншим законом приймемо", - сказав він.

Як відомо, раніше депутати Верховної Ради подолали вето президента Віктора Ющенка на нову редакцію закону про вибори.

Заступник голови секретаріату президента Ігор Попов заявив, що президент може направити до Конституційного Суду подання щодо конституційності цього закону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News