Україна пропонує Росії енергетичну допомогу

Субота, 22 серпня 2009, 11:14

Україна готова надати Росії енергетичну допомогу у зв’язку з трагедією на Саяно-Шушенській ГЕС.

Про це заявив заступник міністра палива і енергетики Сергій Павлуша в інтерв’ю "Дзеркалу тижня".

"Ми готові за потреби подати допомогу нашим російським колегам - і фахівцями, і технікою, якщо російська сторона потребуватиме цього", - зазначив Павлуша.

"Ми розуміємо, що "втрата" 6400 МВт — це проблема для будь-якої енергосистеми. Для відновлення таких енергогенеруючих потужностей знадобиться час, спеціалісти, техніка і чимало коштів", — наголосив він.

Заступник міністра відзначив, що згідно з інформацією російських ЗМІ, найближчим часом Хакасії не загрожує дефіцит електроенергії, проте, за його словами, незабаром енергопотужності в цьому регіоні РФ будуть дуже затребувані.

"Швидше за все, це потребуватиме включення резервних потужностей у цьому регіоні або організації перетоків з інших частин російської енергосистеми", - зазначив Павлуша.

"Якщо в цьому буде зацікавленість наших російських колег, ми готові розглянути можливість перетоку електроенергії з України в енергосистему РФ для підтримання режимів її роботи", - заявив він.

При цьому Павлуша підкреслив, що в України є всі необхідні потужності, які можна швидко задіяти, відзначивши, що комерційні умови такого експорту повинні влаштовувати обидві сторони.

Саяно-Шушенська ГЕС знаходиться на річці Єнісей і є найбільшою в Росії. 17 серпня на двох водоводах станції сталася аварія, внаслідок чого завалилася стіна і було підтоплено машинне відділення.

Станом на 22 серпня серед загиблих на ГЕС вже 64 особи, 11 людей вважаються зниклими безвісти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News