Тимошенко поставила меценатам і політикам завдання на майбутнє

Субота, 22 серпня 2009, 12:52

Прем`єр Юлія Тимошенко закликає політиків та меценатів активізувати діяльність з повернення в Україну національних історичних реліквій.

Про це прем’єр заявила у суботу під час презентації відреставрованого козацького знамена XVIII століття із зображенням національного герба "Козак з мушкетом", повідомляє УНІАН.

"Хочу, щоб ми не припинили боротьбу України за повернення наших споконвічних українських реліквій в Україну. Тому що мені здається, що зараз цю роботу трішки уповільнено. А хотілося б, щоб реліквії поверталися", - сказала Тимошенко.

На її думку, національні історичні реліквії надихають громадян та політиків на посилення державності.

"Зараз реліквії розкидані по всьому світові. У нас немає в Україні жодної печатки з національним гербом "Козак з мушкетом". Це все – нам завдання на майбутнє", - заявила Тимошенко.

"Я хотіла би, щоб меценати і вся команда істориків, музейників, уряду повертали, повертали і повертали наші реліквії в Україну. Тому що вони нам дають натхнення, вони відроджують нашу духовність, вони просто демонструють як наші батьки та прадіди виборювали незалежність", - додала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування