Ющенко і Тимошенко започаткували нову традицію

Неділя, 23 серпня 2009, 10:18

Президент Віктор Ющенко закликав українців вивісити національний прапор на своїй оселі.

Про це він сказав під час церемонії підняття державного прапора України, вітаючи українців із Днем державного прапора, повідомляє прес-служба президента.

"Нехай кожен з нас підніме рідний прапор і дасть маленький синьо-жовтий прапорець у ручку своїй дитині. Нехай весь світ побачить, що ми єдина сила і могутня держава", - сказав Ющенко.

"За нашою Конституцією, шанування наших державних символів, як і захист Вітчизни, є обов'язком кожного громадянина", - нагадав президент.

"Наші прапори, наші державні клейноди є скрізь, куди пролягли історичні шляхи українців. Сьогодні наші національні святині - в багатьох музеях світу", - сказав він.

Ющенко переконаний, що "настав час для влади і кожного громадянина зробити все можливе, щоб їхній образ повернувся додому - з Росії, Швеції, Польщі, Чехії, Америки чи Канади".

"Тут, на площі Конституції, поряд з Верховною Радою піднімаємо головний стяг нашої держави. Ми започатковуємо нову національну традицію. Віднині на цьому місці щороку будемо вітати святий символ нашої державності - український прапор", - зазначив президент.

"Наш прапор, безумовно, це прапор свободи. Наш прапор - це прапор перемоги нашої зброї і праці всіх поколінь, які творили Україну. Це - прапор нашої мови, нашої культури, нашого духу і пісні", - сказав він.

Разом із президентом у церемонії взяли участь прем'єр Юлія Тимошенко, спікер Володимир Литвин, глава секретаріату президента Віра Ульянченко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, керівники судів та правоохоронних органів, урядовці, народні депутати, представники столичної влади, громадських організацій.

У рамках церемонії глава держави вручив паспорти громадян України молоді з усіх регіонів держави.

Також керівники країни поклали квіти до пам'ятників видатним українцям - Володимиру Великому, Богдану Хмельницькому, Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News