Ющенко придумав ім'я своїй мрії

Неділя, 23 серпня 2009, 12:32

Музей "Мистецький арсенал" необхідно назвати ім'ям гетьмана Івана Мазепи.

Про це заявив президент Віктор Ющенко під час відкриття виставки "De profundis", що відбулося у "Мистецькому арсеналі" у Києві, повідомляє прес-служба глави держави.

"У мене немає сумніву - прийде час, і найбільший на теренах України український музей ми назвемо світлим та славним іменем гетьмана Івана Мазепи. Прийде час, коли ми офіційно відкриємо весь музейний комплекс", - наголосив він.

Ющенко нагадав, що будівлі "Мистецького арсеналу" були споруджені зусиллями гетьмана Мазепи і він є одним із найбільших архітектурних комплексів України.

За його словами, виставкові зали "Мистецького арсеналу" мають 57 тис. кв. м площі. "Найголовніше, ця площа більша, ніж усіх музеїв Києва разом узятих", - підкреслив він.

"Сьогоднішню виставку ми безумовно присвячуємо цьому великому світлому дню, дню нашої волі, незалежності. Нація, яка має власну культуру, яка її зберегла і примножила, - істинно має право претендувати на свою державність", - заявив глава держави.

Говорячи про виставку, Ющенко зазначив, що йдеться про унікальні експонати пластичного мистецтва України. "Ми будемо захоплюватися усім духовним мистецьким рядом, починаючи від Трипілля і завершуючи сучасним мистецтвом", - сказав він.

Президент зазначив, що відкриття цієї виставки є акцією, якою музейний комплекс фактично розпочинає свою культурно-національну місію.

Він висловив подяку усім, хто бере участь в реалізації цього проекту - архітекторам, будівельникам, реставраторам, науковцям, фахівцям музейної справи, меценатам, працівникам ДП "Культурно-мистецький та музейний центр "Мистецький арсенал", тощо.

У відкритті виставки також взяли участь спікер Володимир Литвин, прем'єр Юлія Тимошенко, глава секретаріату президента Віра Ульянченко, секретар РНБО Раїса Богатирьова, урядовці, керівники місцевої влади, громадські та культурні діячі.

Також Ющенко, Тимошенко та Литвин відвідали концерт "Дмитро Бортнянський та українська музика XX століття", який проходить у "Мистецькому арсеналі" у рамках відкриття першої експозиції, повідомляє УНІАН.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...