Луценко просить нового підлеглого не складати мандат

Неділя, 23 серпня 2009, 14:51

Призначення депутата Геннадія Москаля начальником кримської міліції не є політичним.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції після представлення Москаля особовому складу ГУ МВС у Криму.

"Коли намагаються будь-якому призначенню у міліції надати політичний характер, звичайно це намагаються робити ті, для кого політика зводиться до грабежу і вбивств", - сказав він.

"Якщо вони розглядають політику так, тоді це політичне призначення - проти вбивць і грабіжників, які рядяться у тоги політиків", - заявив міністр.

При цьому він додав: "Мені здається, авторитет міліцейського генерала Москаля говорить сам за себе".

Луценко нагадав, що, будучи депутатом, Москаль зробив дуже багато. Разом з тим, він назвав його суперпрофесіоналом МВС. "Це відповідь на спроби кримського криміналітету публічно вийти на авансцену. У них такого шансу бути не повинно", - сказав міністр.

У свою чергу Москаль заявив, що не є членом якої-небудь політичної партії.

"Про яке політичне призначення може йти мова? Я прийшов із системи, працював у системі, за плечима 34 роки роботи в міліції. Для мене це професійне призначення", - зазначив він.

На питання, чи має намір він скласти депутатський мандат, Москаль зазначив, що "питання складання депутатського мандата буде вирішуватися тоді, коли почне роботу парламент".

У свою чергу Луценко висловив особисту думку про те, що "може бути, і корисно було б, щоб хоча б одна людина свій депутатський статус використовувала для відновлення закону, а не лише для вирішення особистих меркантильних інтересів".

"Я б дуже просив Геннадія Геннадійовича не поспішати з вирішенням цього питання, а зосередитися на міліцейській роботі", - сказав глава МВС.

При цьому, переконаний міністр, масові приклади зловживань статусом народного депутата повинні врівноважуватися хоча б одним "чесним депутатом, який дасть відповідь криміналу на Кримському півострові".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News