Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правила гри будуть "латати" до самих виборів - спікер

Неділя, 23 серпня 2009, 17:38

Зміни, доповнення, уточнення до закону про вибори президента будуть вноситись до завершення першого туру.

Про це заявив спікер Володимир Литвин журналістам у Новоград-Волинському Житомирської області у неділю.

"Закон буде піддаватися уточненням, латанню і доробці до завершення першого туру президентських виборів. А в другому турі - вже як Бог на душу покладе", - сказав він.

Спікер вважає, що ініціатори ухвалення закону в нинішньому вигляді, "ті, які називають себе рейтингоносцями", будуть намагатися внести уточнення в закон для того, щоб адміністративно забезпечити собі сприятливі умови в ході виборчої кампанії.

Коментуючи ініціативу прем'єра Юлії Тимошенко щодо необхідності скорочення термінів президентської кампанії до 60 днів, він зазначив, що тоді потрібно докорінно змінити закон про вибори президента.

"Я є прихильником того, щоб у нас виборча кампанія займала якомога менше днів. Але у нас уже така усталена практика, що якщо ми визначимо, скажімо - 60 днів, то всі процедурні моменти, реалізація всіх процедурних механізмів буде неможливою", - сказав Литвин.

Спікер знову заявив про недосконалість прийнятих змін до закону про вибори президента. "Що стосується того, що закон є недосконалим - це і до ворожки ходити не треба", - зазначив він.

За словами Литвина, зміни в цей закон будуть вноситися, виходячи з необхідності внесення їх, оскільки в ньому є протиріччя з чинним законодавством, зокрема, з Адміністративним кодексом.

Як відомо, на позачерговій сесії Верховної Ради 21 серпня депутати подолали вето президента на закон про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо виборів президента.

Президент Віктор Ющенко має намір направити подання до Конституційного Суду.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування